05.05.2020 • 20:00

TICKETS

THE SCOTTISH MUSIC PARADE
05.05.2020

Georganiseerd door : GREENHOUSE TALENT

Keltische magie en Schotse levensvreugde met The Scottish Music Parade op 5 mei in Koninklijk Circus

Keltische magie en Schotse levensvreugde. Dat is wat het publiek te wachten staat bij The Scottish Music Parade op 3 mei in Kursaal Oostende en op 5 mei in het Koninklijk Circus in Brussel. Doedelzakspelers, drummers, muzikanten, zangers en dansers, stuk voor stuk uit Edinburgh weggeplukt, voeren het publiek de hele avond mee op een reis door Schotland, die al even inspirerend als gevarieerd is. De ticketverkoop voor beide shows start op vrijdag 

 

Tegen een decor van torens en kantelen – een replica van een Schots kasteel – tonen de artiesten de facetten van de Schotse cultuur. Van galmende doedelzakken en drums tot sentimentele ballades vol ontroering en verlangen, de muzikanten behoren tot de beste die Schotland te bieden heeft. Onder de doedelzakspelers en drummers zijn er bijvoorbeeld heel wat winnaars van internationale wedstrijden, en zelfs wereldkampioenen. Bijna alle artiesten nemen geregeld deel aan het wereldberoemde Edinburgh Tattoo Festival.

Zelfs de combinatie van traditionele doedelzakken en moderne rockmuziek is een klinkend succes. De gitaristen laten hun elektronische instrumenten schallen met onder andere You're the voice van John Farnham, de hymne Hotel California van The Eagles of Every Teardrop is a Waterfall van Coldplay, en langzaamaan pikken ook de traditionele instrumenten in. Kippenvel gegarandeerd!

 

Schotlands vrolijke en swingende dansen zorgen voor een pittig en ongeremd feestgevoel. Inprachtige traditionele kostuums en outfits bewegen de artiesten over het podium en vuren ze elkaar aan met de enorme vreugde in de muziek en dans. Als in de avondmist, na een kanonsalvo, de Schotse hymne Highland Cathedral weerklinkt en de doedelzakspelers in hun uniformen door de gangen bewegen op armlengte van het publiek, waait een echt Schotse Highlandwind door de zaal.

De ticketverkoop voor The Scottish Music Parade op 5 mei in het Koninklijk Circus in Brussel start op vrijdag 18 oktober om 10u via greenhousetalent.be.

ARTIESTEN

THE SCOTTISH MUSIC PARADE


5D3_9179.jpg
DSC_9917.jpg
DSC_9950.jpg
IMG_0850 N.jpg
IMG_4639.jpg
IMG_9459.jpg
Schottische Musikantenparade 2015_043.JPG