21.03.2024 • 20:00

TICKETS

BÉJART BALLET LAUSANNE
21.03.2024

Georganiseerd door : GRACIA LIVE

HET BÉJART BALLET LAUSANNE KEERT IN 2024 TERUG NAAR BRUSSEL MET ‘WIEN, WIEN, NUR DU ALLEIN’ : VAN 21 TOT 24 MAART 2024  IN HET KONINKLIJK CIRCUS !    

Na zijn tromfantelijke terugkeer naar Antwerpen in 2023 met 3 uitverkochte shows en bijna 8.000 toeschouwers, komt dé referentie in de balletwereld in 2024 terug naar Brussel met ‘Wien, Wien, nur du Allein’: Van donderdag 21 t.e.m. zondag 24 maart 2024 keert dit rijkelijk gechoreografeerde werk 40 jaar na de creatie ervan terug naar het toneel waar het door Maurice Béjart werd ontworpen: Het Koninklijk Circus in Brussel!

In 1982 creëerde Maurice Béjart het magistrale balletstuk 'Wien, Wien, Nur Du Allein' in het Koninklijk Circus in Brussel en in 2024, 40 jaar na de creatie ervan, zal het balletgezelschap dit magistrale balletstuk in diezelfde zaal niuew leven inbliazen, dit in een nieuw decor ontworpen door Magali Baud.

Een opmerkelijke gebeurtenis, want tot de herneming in het Théâtre de Beaulieu in Lausanne in december 2022 is ‘Wien, Wien, nur du Allein’ nog nooit in zijn geheel gedanst geweest door het Béjart Ballet Lausanne - met uitzondering van enkele fragmenten die in november 2004 werden gedanst (tevens in het Koninklijk Circus) ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het balletgezelschap.

De diepte en rijkdom van de choreografie en de intensiteit van de muzikale opbouw, rechtvaardigen de heropleving van het ballet, des te meer omdat de actualiteit het een bijzondere weerklank geeft. “Misschien is dit het verhaal van veertien mensen; de overlevenden van een catastrofe die op de bodem van een bunker, waar je soms de aarde kunt horen schudden, de dood afwachten - en die elkaar uiteindelijk zullen vernietigen”, schreef Maurice Béjart in 1982 in zijn intentienota's. “Maar in het ballet wordt een andere mensheid herboren met een wals dat het begin is van een nieuwe cyclus van de mensheid...”

Gebracht op de muziek van de Weense School komen Strauss, Schoenberg, Haydn, Webern, Schubert, Heuberger, Mozart, Mayer, Beethoven en Alban Berg samen.

Het lijdt geen twijfel dat ‘Wien, Wien, nur du Allein’ één van de belangrijkste werken van Maurice Béjart is. (Her)ontdek dit  magistraal ballet, dat 40 jaar geleden in Brussel gecreërd werd, van 21 tot 24 maart 2024, in het Koninklijk Circus te Brussel! Tickets gaan in verkoop op donderdag 1 juni 2023 om 10 uur via www.gracialive.be

“De dansers van het Béjart Ballet Lausanne vallen op met hun uitmundende interpretatie van dit werk, dat ze op een uitermate energieke manier brengen ” -  Jean-Pierre Pastori – 24 HEURES

ARTIESTEN

BÉJART BALLET LAUSANNE


BÉJART BALLET LAUSANNE
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!